Komt dat zien!

Bestel nu uw kaarten!

Van 23 t/m 26 mei 2018 voert vereniging MusicalMakers haar productie ‘Ketters, geloof in Nimmegen’ op in de theaterzaal van LUX. Deze nieuwe musical, geschreven door Marieke Cranen,  vertelt het verhaal van een onmogelijke liefde ten tijde van de 80-jarige oorlog en de Spaanse bezetting (1585) en de reductie (1591) van Nijmegen. Tegen een achtergrond van geloofsstrijd ontvouwt zich het verhaal  van de protestantse Joost, fanatiek voorvechter van ‘hun’ vrije rechten, en de katholieke Maaike, dochter van toenmalig burgemeester Vlemminck.

Middels uitvoerig onderzoek is getracht het verhaal in een zo getrouw mogelijke setting te plaatsen. Tevens zijn in de musical herkenbare plaatsen in en rondom Nijmegen uit die tijd terug te zien, zoals het Valkhof, het Raadhuis, de Stevenskerk en Fort Knodsenburg.

Onder leiding van regisseur Samantha Janssen en koorleider Jarno Scholten brengen de meer dan 30 leden van de musicalvereniging brengen deze geschiedenis vol overgave tot leven, en dat allemaal in gedetailleerde historische kostuums en begeleid door een live ingespeelde orkestband.