Selecteer een pagina

productie

Ketters

Geloof in het bezette Nimmegen

Het is 1585. De 80-jarige oorlog heeft de Nederlanden in haar macht. Nijmegen raakt verwikkeld in een grimmige geloofsstrijd als de protestantse stad wordt bezet door het katholieke Spaanse leger. Te midden van het geweld bloeit een geheime liefde op tussen Maaike, dochter van de katholieke burgemeester, en de protestantse Joost. Maar, in een bezette stad blijven geheimen niet lang geheim. Snode plannen worden gesmeed en Maaike komt voor een onmogelijke keuze te staan…

Jaren later (1591) is de toestand in de bezette stad troosteloos. Honger en constante bombardementen vanaf fort Knodsenburg leiden tot onrust in de stad. Het Staatse leger van Maurits van Oranje bereidt een aanval voor om het Spaanse leger te overmeesteren. Komt de bevrijding op tijd voor de liefde, of blijven dromen wat ze zijn?

Deze musical, tegen een achtergrond van waargebeurde Nijmeegse historie, werd speciaal geschreven en gecomponeerd voor de MusicalMakers door haar eigen lid Marieke Cranen. De regie was in handen van Samantha Janssen en de muzikale leiding was wederom voor Jarno Scholten.

Naast 5 nagenoeg uitverkochte voorstellingen in de theaterzaal van LUX, konden bezoekers een speciale tentoonstelling over de 80-jarige oorlog in Nijmegen bezoeken en zich aanmelden voor een stadswandeling langs historische plekken uit de musical.

 

CONTACT
Privicybeleid
Contact