MALLE BABBE

MALLE BABBE

Bonte kleuren en intriges in Maaswoude: Het verhaal van Malle Babbe. Een nieuwe originele musical geschreven en gecomponeerd door Jet Pit en Jarno Scholten. Een ontroerend verhaal met veel vrolijkheid en humor. Vier dagen lang stonden de MusicalMakers van 30 mei t/m 2 juni 2013 op het podium in De Klaproos, Siebengewald.

 

 

 

 

 

 

 

HET VERHAAL


De Musical Malle Babbe speelt zich af in de Gouden Eeuw, een tijd vol pure (wan)hoop. De prostituee Hille Bobbe woont in het pittoreske schildersdorpje Maaswoude. Het hart van dit dorpje is de verffabriek waar bekende schilders zoals Vermeer, Hals en Van Rijn op af komen. Dit leidt tot enorme spanning; elke vrouw wil door de beroemde schilders geportretteerd worden. En wat is toch dat geheim dat Hille Bobbe constant met zich meedraagt?

Personages op schilderijen van grote meesters zoals, luitenant van Ruitenberg uit Rembrandts ‘Nachtwacht’ en het melkmeisje uit Vermeers ‘Meisje met de parel’ kwamen tot leven in deze sfeervolle musical. Met een zingelde verteller, die via een schilderijlijst focus legt op specifieke scenes en personen.