CATRIONA

CATRIONA

Catriona is een zelfgeschreven en gecomponeerde productie door Jet Pit en Jarno Scholten. Het verhaal over de prinses van de Higlands bevatte niet alleen veel humor, maar ook een echte ‘haka’ waarin de Schotten en de Picten recht tegenover elkaar stonden. Deze show stond van 1 t/m 4 juni 2016 op het podium in de Lindenberg, Nijmegen.

 

 

 

 

 

 

 

HET VERHAAL

Het is het jaar 1950 en de goedgemustste Harlekijn neemt je mee naar het woeste Schotland dat verdeeld is in Picten en Schotten. De volken moeten niks van elkaar weten en al jarenlang zitten ze elkaar op allerlei manieren dwars! Catriona, een Pictisch boerenmeisje, moet niks weten van die strijd. Ze is de nuchterheid zelve en een beetje onhandig. Zonder dat ze het weet, beschikt ze over een bijzondere gave… Haar onhandigheid leidt tot een ongemakkelijk voorval met kroonprins Kenneth, prins der Schotten. De prins valt als een blok voor de charmes van Catriona. Hij besluit, vermomd en wel, naar Catriona te gaan om haar uit te nodigen voor het grote prinsessenbal! Op dit bal zal prins Kenneth ‘s bruid, de toekomstige koningin van Schotland, worden gekozen.

Broodjesbakker McDonald is een Pict in hart en nieren en moet helemaal niets hebben van Schotten. Zeker nu er steeds meer wetten komen die voor de Picten niet fijn zijn! Hij is continue in de weer met plannetjes om de Schotten te verslaan, tot grote ergernis van Catriona! Wat zij van de prins vindt? Ze weet het niet, ze gaat er in ieder geval veel van praten…

Naast McDonald heeft Kenneth nog een uitdaging, namelijk Prinses Keela. Keela vindt dat haar zoon, Prins Leesy, recht heeft op de troon. En Leesy zelf? Die houdt zich vooral bezig met de dames!  Ondertussen maakt het hof van Felicia, koningin der Schotten, zich op voor het grote prinsessenbal terwijl ergens anders een giftige dans om de troon ontstaat… Wie gaat er uiteindelijk met de overwinning vandoor?