JACK DE RIPPER

JACK DE RIPPER

Jack de Ripper werd van 30 oktober t/m 2 november 2019 in totaal vijf keer opgevoerd in Cultuurspinnerij De Vasim te Nijmegen. De regie was in handen van Samantha Janssen; Jarno Scholten was de muzikaal leider van het orkest dat prachtige live muziek ten gehore bracht. De choreografie werd verzorgd door Marga Föllings. (Tekst: Sebastiaan Smits | Muziek: Tjeerd de Haas)

 

 

 

 

 

 

 

HET VERHAAL

Tegen het decor van het koude en grimmige Londen anno 1888 ontvouwt zich het verhaal van de meest beruchte seriemoordenaar aller tijden, Jack the Ripper. De Liverpoolse zakenman James Maybrick reist per trein naar Londen. Niemand weet het daadwerkelijke doel daarvan. Volledig in de ban van de vermeende ontrouw van zijn vrouw Florence zoekt hij steun bij zijn minnares Sarah.

Ondertussen begint hij aan een speciale taak: James denkt door God te zijn uitgekozen om alle ontrouw uit de wereld te bannen, te beginnen met de hoeren in Whitechapel. Door drugsgebruik ontspoort en verandert hij in een meedogenloze seriemoordenaar. Dan maakt hij zijn eerste slachtoffer.

Onder leiding van inspecteur Abberline probeert Scotland Yard de dader te vinden. De politie tast echter volledig in het duister. Terwijl Michelle Maybrick, de zus van James, nietsvermoedend doorwerkt aan haar nieuwste composities, ontgaat straatmuzikant O’Connor niets… Ook Florence en Sarah krijgen vermoedens en gaan over tot actie!

Na vijf moorden leeft heel Londen in grote angst. Inspecteur Abberline is ten einde raad maar krijgt hulp uit onverwachtse hoek van journaliste Liz Grant. Zij is vastberaden om de dader te ontmaskeren maar wordt afgeleid door Jay Abberline, de charmante neef van de inspecteur. Zal de identiteit van deze beruchte moordenaar dan eindelijk worden onthuld?

Een musical waarin complottheorieën, afgrijzen, liefde en fascinatie hand in hand gaan!