OVER DE MUUR

OVER DE MUUR

Een musical gebaseerd op het levensverhaal van Maria van Elswijk en speciaal geschreven voor MuscialMakers door Jet Pit en Jarno Scholten. Ook is de musical gecomponeerd door Jarno Scholten. ‘Over de Muur’ stond op 5 t/m 8 februari 2016 in ’t Mozaïk in Wijchen.

 

 

 

 

 

 

 

HET VERHAAL

Tegen het decor van Berlijn, vlak voor de val van de muur (9 november 1989) gaat Hennie Leeflang op zoek naar familie en het graf van haar Duitse vader. Als dienstplichtig soldaat is haar vader in WOII gewond geraakt en naar Nederland gestuurd om aan te sterken. Daar leert hij de Rotterdamse Maria kennen en de twee worden tot over hun oren verliefd. Na zijn herstel gaat hij naar het Oostfront in Rusland en laat Maria alleen en zwanger achter. Maria hoort niets meer van Heinz totdat ze van zijn ouders verneemt dat hij is overleden.

Gedurende Hennie’s zoektocht komt de geschiedenis van het ijzeren gordijn en het dagelijkse leven in Oost- en West-Berlijn voorbij. Zo stuit Hennie op een muur van bureaucratie in Oost-Berlijn en struikelt ze over een muur van commercie in het westen. Ondertussen lopen de spanningen binnen het ijzeren gordijn hoog op en is het westen niet vies van acties vol vraagtekens. De val van de muur maakt alles anders. Ook Hennie’s zoektocht krijgt een verrassende wending.