URINETOWN

URINETOWN

 Van donderdag 10 tot en met zaterdag 12 november 2022 bracht MusicalMakers 4x de voorstelling Urinetown ten tonele. Het repetitie traject duurde door de coronacrisis aanzienlijk langer dan gepland. Dit is dan ook de enige productie waar niet alleen fysiek, maar ook digitaal voor gerepeteerd is… maar daar zeikt niemand meer over.

Met Samantha Janssen als regisseur, Jarno Scholten als muzikaal leider en Joanne Evers & Hanneke Huijs-Visser op de choreografie. Al met al een groot feest!

 

 

 

 

 

 

 

HET VERHAAL

Urinetown vertelt het absurde verhaal van een grauw stadje waar water schaars is. Privé-toiletten zijn verboden en het boosaardige bedrijf dat de wc’s uitbaat, floreert door torenhoge toegangsprijzen te vragen. Bobbie Goud heeft er genoeg van en spoort het volk aan tot opstand. Maar de situatie wordt ingewikkeld als hij verliefd wordt op Lot, de dochter van de toilettenbeheerder.

De muuuuusical zit boordevol satirische humor en bevat veel hints naar beroemde musicals als Les Misérables en West Side Story. Ook bevatte de productie cabareteske invloeden en flarden kleinkunst waardoor deze intieme voorstelling zowel de politiek als het genre. Urinetown is een verhaal over hebzucht, corruptie, liefde en revolutie. Het thema is weliswaar plassen, maar het handelt over alledaagse zaken die ons allemaal raken.