Creatief team

Samantha Janssen

Regisseur

Samantha Janssen is afgestudeerd aan ArtEZ als Docent Theater. Ze schreef en regisseerde verschillende musicals en theatervoorstellingen bij onder meer Stichting Musical Herveld en Stamppij. Voor de productie Live uit 2016 leverde dit een nominatie op van Amateur Musical Award voor beste nieuwe musical. Voor de musical Nine uit 2019 werden liefst vijf nominaties uitgereikt (Beste Mannelijke en Vrouwelijke Hoofdrol Drama, Beste Vrouwelijke Bijrol Comedy, Beste Musical Drama en Beste Ensemble).

In 2017 kwam ze als regisseur bij MusicalMakers, met wie zij twee prachtige en succesvolle musicals heeft neergezet: Ketters, geloof in Nimmegen en Jack the Ripper. Komend seizoen voert zij de regie over Urinetown.

Daarnaast schrijft Samantha (korte) verhalen, welke in verschillende bundels zijn gepubliceerd. Met De Erfenis, een zelf geschreven script, dat begon als een klein project, heeft ze samen met filmmaker en voormalig MusicalMaker Frits Tutuarima haar filmregie-debuut gemaakt. En dat smaakte naar meer; voor Lavender Films heeft ze inmiddels enkele scenario’s geschreven: het scenario voor The Void, Mevrouw van Dalen Wacht (gebaseerd op haar gelijknamig prijswinnend korte verhaal) en De Schoonheid van Nee.

In 2022 is in samenwerking met Lavender Films een nieuwe korte film gepland: De Swarte Krie van de Deelen.

 

Jarno Scholten

Jarno Scholten

Koordirigent, repetitor en orkestleider

Jarno Scholten is sinds 2008 bij MusicalMakers betrokken als componist, arrangeur, repetitor, koordirigent en orkestleider. We mogen stellen dat Jarno sinds geruime tijd een spil in het ‘creatieve’ web is bij onze vereniging. Samen met Jet Pit schreef hij speciaal voor ons de musicals Malle Babbe (2013), Over de Muur (2015) en Catriona (2016), waarbij alle composities van de hand van Jarno komen.

Als ‘leermeester’ was hij betrokken bij de totstandkoming van Ketters, geloof in Nimmegen (2018), geschreven en gecomponeerd door Marieke Cranen; Jack the Ripper (2019) stond ook onder zijn muzikale leiding.

Na een studie bedrijfscommunicatie voltooide Jarno de Meerjarige Dirigenten Opleiding en studeerde hij aan de Schumann Akademie in Zwolle. Ook heeft hij zich bekwaamd In Estill Voice Training.

Behalve bij MusicalMakers is Jarno als muzikaal leider betrokken bij talloze andere musical- en theaterprojecten en als dirigent bij diverse koren.

Joanne Evers

Joanne Evers

Choreograaf

Sinds 2015 is Joanne Evers betrokken bij MusicalMakers. Ze heeft in meerdere producties al veel van zichzelf kunnen laten zien, zowel op spel-, zang- als op dansgebied. Bij dat laatste, het dansen, ligt toch echt wel haar passie.

Op haar vijfde startte zij met klassiek ballet, maar in de loop van de jaren kwamen daar moderne dans, jazz en flamenco bij. Zeer bevlogen en honderd procent autodidact is onze nieuwe choreograaf.

Samen met plezier iets bereiken is wat voor haar telt, of zoals Joanne zelf zegt: “Don’t try to be perfect, just have fun!”