Jack The Ripper: hoe staat het ervoor?

16 apr 2019

Zowel voor als achter de schermen wordt er ontzettend hard gewerkt aan onze nieuwe productie ‘Jack The Ripper’. Er wordt niet alleen elke dinsdag hard gerepeteerd maar de verschillende commissies verzetten ook heel veel werk! Benieuwd waar onze commissies zich allemaal mee bezig houden? Lees hieronder de laatste nieuwtjes van enkele commissies!

Kledingcommissie
Wist je dat het merendeel van de cast meer dan één kostuum aan heeft tijdens de voorstelling? Dat betekent dat onze kledingcommissie momenteel ontzettend druk is om alle kostuums op tijd klaar te hebben! Onlangs is er een eerste doorpas van de kostuums geweest – en met succes! De ideeën kunnen nu verder uitgewerkt worden, naaimachines draaien overuren en er wordt druk gezocht naar de juiste stoffen en accessoires!

 

 

Sponsorcommissie
Natuurlijk brengt zo’n enorme productie ook kosten met zich mee. Als amateurvereniging is het streven altijd om de kosten zo laag mogelijk te houden. Momenteel worden er volop hersenen gekraakt om nieuwe ideeën te initiëren rondom sponsoring. Wist je bijvoorbeeld dat je MusicalMakers ook kunt inhuren voor een ‘Zingo’, een muzikale bingo?

Decorcommissie
In oktober wordt de oude fabriekshal van Cultuurspinnerij ‘De Vasim’ in Nijmegen volledig omgetoverd naar het koude Londen van jaartal 1888. Het decor waar ‘Jack The Ripper’ zich afspeelt, vraagt om technisch én creatief inzicht! Naast de vele bezoekjes die er gebracht zijn aan De Vasim staan nu ook de schetsen van het decor op papier. Hoog, laag, draaien, trappen, het moet er allemaal inzitten! Het benodigde houtwerk is geïnventariseerd en onze bouwers staan te popelen om aan de slag te gaan. Daarna volgen natuurlijk de schilders en de ploeg die de puntjes op de i zet qua finetuning!

 

Repetitieweekend commissie
In mei staat alweer ons tweede repetitieweekend op de planning. Niet alleen het creatief team geeft hier invulling aan maar onze commissie zorgt voor een geschikte locatie, teambuildingsactiviteiten, een duidelijke planning en natuurlijk voor de nodige versnaperingen!

PR commissie
Om iedereen van buitenaf zo goed mogelijk om de hoogte te houden buigt deze commissie zich over promotionele activiteiten. De poster is gemaakt, de social media wordt geregeld voorzien van allerlei wist-je-datjes, waaronder ook over de feiten rondom de mysterieuze ‘Jack The Ripper’. Maar ook het programmaboekje, vlogs, en teasers zijn in de maak! En laat deze commissie je nu net op de hoogte houden van de startdatum van de kaartverkoop!

Benieuwd hoe jij zelf als vrijwilliger bij kunt dragen aan vereniging MusicalMakers?
Zo zoeken wij nog vrijwilligers voor bijvoorbeeld de opbouwdagen van ons decor. Aanmelden is mogelijk via info@musicalmakers.nl